İşimiz genel olarak voiceover kayıtları olduğundan size ilk olarak voice-over kayıtlarını anlatacağım.
İdeal voice-over kayıtları sessiz, yansıması az en az 40 metreküp hacimli iso-booth adı verilen odalarda yapılmalıdır. Seslendirmen kontrol odası (monitör odası) ve iso-booth odası arasındaki camın önünde durmalıdır. Cam ses dalgalarını yansıtıcı bir yüzeye sahiptir, ama camdan yansıyan ses dalgaları mikrofonun arkasında kalacağından ve condenser mikrofon kullanıyosanız, problem yaratmayacaktır.
Voice-over kayıtlarında seslendirme sanatçısında bir kulaklık olması çok önemlidir fakat kulaklığın sesi ne çok açık ne de çok kısık olmalıdır. Kulaklığın volume miktarı seslendirmenin hem doğal sesini hem de kulaklıktan gelen sesini duyacağı şekilde ayarlanmalıdır.
Kulaklıktan monitör edilen seste asla gecikme (latency) olmamalıdır. Computer sistemlerinin hepsinde monitör edilen seste (sinyal) gecikme vardır, bu gecikme süresi kullandığınız donanımla ilgilidir (ses kartı, mixer vb.) iyi ses kartları ve artık çoğu dijital mixerlerde bu gecikme 0 ms değerine oldukça yaklaşmıştır (10 ms altı gecikme süreleri kulağı pek rahatsız etmez) Eğer gecikmeyi engelleyemiyorsanız mixer üzerinde bulunan “aux” çıkışından kulaklığa ses verebilirsiniz.