seslendirme

İmaj Seslendirme Nasıl Yapılır?

Blog Haberlere Geri Dön
İmaj Seslendirme Toplam okuma süresi 2 dakika.

İmaj Seslendirme Nasıl Yapılır?

İmaj Seslendirme firmaların kurumsal kimliğinin altının çizildiği seslendirme aşamasıdır. İmaj seslendirmesi ürün veya markanın reklam filmi veya tanıtım filmi içerisinde genelde mesaj iletildikten sonra marka ile özdeşleşen karakteristik bir seslendirme ile montajlanması adımını içerir. Reklamın yayınlandığı mecraya göre dinleyici ve/veya izleyicinin de sürekli olarak hatırlayacağı en etkili kısım da işte burasıdır. İmaj seslendirme yapacak seslendirme sanatçısının marka veya ürün ile birebir örtüşen ve aynı zamanda karakteristik bir yapıya sahip olması gereklidir, bu şekilde yapılan imaj seslendirme çalışmalarında akılda kalıcılık veya klasik ismi ile bilinirlik artacaktır. İmaj seslendirme reklam içeriğinde yer alan seslendirme çalışmasından bağımsız olarak da kullanılabilir çünkü imaj seslendirme çalışmasını yapacak sanatçının bir ağırlığı olmalıdır ve işte bu nedenle bir çok reklamda bu seslendirme çalışmasını yapan isim reklam içeriğinde sesini duyurmaz ve reklam spotunun sonunda imaj seslendirmesine sesi ile hayat verir.

İmaj seslendirme çalışmalarında seslendirme yapan isimler genelde tok diye de tabir edilen bas özelliği etkin olan seslerden oluşur. Bu sesler marka ile özdeşleşir örnek vermek gerekirse 90’lı yıllar ve 2000’li yıllardaki reklam kampanalarından hatırlayacağımız Beko markasını verebiliriz, seslendirme çalışmasını yapan Günyol Bakoğlu bir dönem sadece Beko reklamları dendiğinde akla geliyordu, çünkü şu slogan adeta belleklere kazınmış durumdaydı “Beko Bir Dünya Markası!” sanıyoruz bir çoğunuz sloganı ve sesi kolayca aklınızda canlandırdınız.

Günümüzde ulusal radyo veya tv kanallarının kurumsal seslendirme çalışmalarında da imaj seslendirme çalışmaları yapılmaktadır. Örneğin Kanal D’de yayınlanan bir filmin başrol oyuncuları, konusu, yayınlacağı gün ve saat bilgisi verilerekte tv imaj seslendirme çalışması yapılmaktadır. Radyolardaki imaj seslendirme çalışmaları daha çok sweeper ve jingle diye tabir edilen prodüksiyona dayalı küçük yapımlardır. Radyo imaj seslendirme çalışmasına örnek vermek gerekirse “Limitsiz hit müzik Metro FM” sloganı yabancı müzik yayını yapan Metro FM radyosunun imaj seslendirme çalışmasıdır.

Yapılan istatistik bilgiler gösteriyorki dünya genelinde en çok tercih edilen imaj seslendirme sanatçılarından erkek seslendirme sanatçıları %72.6’lık bir pazar payına sahipken, bayan seslendirme sanatçıları imaj seslendirme çalışmalarının sadece %27.4’lük bölümünde yer alabiliyorlar.

Sektörde bu yıl içerisinde 20. yılını da kutlayan My Prodüksiyon Seslendirme Ajansı, imaj seslendirme konusunda Türkiye’nin ve dünyanın en profesyonel isimleriyle imaj seslendirme çalışmalarınıza hayat veriyor ve hedeflediğiniz kitleye kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Profesyonel imaj seslendirme sanatçılarımızı ses bankası üzerinden kolayca dinleyebilir, tercih ettiğiniz dil ve cinsiyet doğrultusunda makanızı en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Örnek imaj seslendirme sanatçıları ve My Prodüksiyon Ses Bankası için tıklayınız.

İmaj Seslendirme Nasıl Yapılır? konusunda bize oy vermek ister misiniz?

Açıklama:

Kendisini sürekli geliştirmeyi hedefleyen My Prodüksiyon, "İmaj Seslendirme Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızı vereceğiniz puanlarla değerlendiriyor.

1 yıldız 2 yıldız 3 yıldız 4 yıldız 5 yıldız
Genel Puan: 5 (Toplam 790 Oy)

Bu gönderiyi paylaş

Blog Haber geri dön

Santral Anons

Santral Seslendirme

IVR Seslendirme

İngilizce Seslendirme

Almanca Seslendirme

Fransızca Seslendirme

Ses Bankası