seslendirme

2018 Televizyon Reklam Fiyatları Listesi

Blog Haberlere Geri Dön
2018 Televizyon Reklam Fiyatları Toplam okuma süresi 0 dakika.

2018 Televizyon Reklam Fiyatları Listesi

Yeni şirket kuranlar ya da üretim yapanların planlamasının başında reklam vermek gelir. İnternet reklamları kadar geniş bir yelpazeye sahip olmasa da televizyon reklamları da hedef kitlenize ulaşmamızı sağlayan en önemli mecralardan biridir. Televizyon reklamlarının, internet reklamları kadar yaygın olmamasının nedenleri arasında ilk göze çarpan etken pahalı olması ve aynı zamanda reklam fiyatları hakkında gerçek ve yeterli bilgilendirmenin de tam olarak yapılmadığından gelmektedir.

Televizyonlarda reklam verenler tarafından en çok tercih edilen bant reklam fiyatları ile ilgi yaptığımız çalışmalar, 2018 yılı Mart ayının televizyon reklam fiyat tarifeleri ve fiyatlandırmalarını araştırarak sizlere sunmaya karar verdik. Televizyon reklamlarında major kanallar olarak nitelendirilen, ATV, Star TV, Show TV, Kanal D, Fox TV ya da CNN Türk, NTV, Haber Türk gibi kanalların belli bir reklam ücreti yok. Yani fiyatları günün koşullarına, dövizin Türk Lirası karşısındaki direncine ve reyting kurumlarının günlük raporlama ve yine günlük durumlarına göre değişiyor. Bu değişim gün bazında çok fazla olmasa da aylara göre reklam kuşaklarının fiyat değişiklikleri bazen yüzde 100%’lere ulaşmaktadır.

TV Reyting ve Televizyon ReytingTV8 reklam fiyatları popüler bir televizyon kanalı olması nedeniyle 2018 yılında da diğer kanalların epey üzerinde seyrediyor. Ülkemizin nabzını tutan, yayınladığı programlarla bu nabzı tam olarak yakalayan Acun Medya Ekibi izleyicileri televizyon karşısında tutabilmek için yurt dışından isim ve yayıncılık haklarını aldığı tüm programları birer birer ekrana getiriyor. TV8 reklam fiyatları listesi çok daha uygun fiyatlı olan tekrar yayınlarının tarifelerini de görebilirsin, unutmayın canlı olarak yayınlanan yada ilk gösterimde olan programların reklam yayınlama bütçesi daima daha yüksektir.

Kanal D reklam fiyatları 2017 yılında etkili bir yayın ağına sahip olmaları nedeniyle bir hayli yüksekti. Kanal D’nin önemli yüzlerini kaybetmesinin ardından 2018 yılında da reklam fiyat tariflerinde bir düşüş olması bekleniyordu ancak geçtiğimiz yıla göre fiyatların biraz da ekonomik göstergeler doğrultusunda yapılan düzenlemenin de etkisiyle, daha da arttığını gözlemlendi. Biz zamanların reyting rekorları kıran kanalı Show TV şimdilerde yaşadığı reyting kayıpları nedeniyle çok fazla izlenmiyor bunu biz değil yapılan araştırma sonuçları bu şekilde gösteriyor ve bizlerde bu verileri yorumlayarak bunu söylebiliyoruz. Show TV sizelere aşağıda aktardığımız reklam fiyatlarında da göreceğiniz üzere fiyatları diğer major kanallara göre daha mütevazı boyutlarda. Özellikle 2000’li yıllarda yayınladığı programlar ve dizilerle milletin ekranı olan ATV son dönemde hükumetin kanalı olma yolunda hızla ilerledi. Özellikle siyasi parti haberlerinin yanlı bir şekilde yayınlanması geçmişin major kanallarının başında gelen ATV’nin izlenme oranlarını muhalif kesim izleyicisi dibe çekti. Çünkü şu aşamada rahatlıkla altını çizebileceğimiz bir nokta varki, Türkiye’deki muhalif kesimin 47%’lik bir bölümü beyaz yakalı, gelir gücü yüksek bir kesim işte tüm bu nedenleri topladığımızda ATV televizyonu reklam fiyatları 2018 yılında ciddi bir düşüşe geçti.

Televizyon kanallarında reklam vermenin maliyetini merak edip bu yazımızı okuyanlar için 2018 yılının 25 Haziran 2018 tarihli güncel verilerini sizlere sunuyoruz. Kanalların reklam fiyatları en çok izlenen ve takip edilen zaman dilimi, kısaca Prime time olarak da ifade edilen (saat 20:00 ile 23:00 arasındaki zaman aralığı) bu zaman diliminde vatandaşların büyük birçoğu TV karşısına geçerek zaman harcıyor.

Ülkemizdeki televizyon reklam türlerine bakıldığında birden farklı ve alt kollara ayrılan reklam türleri beliriyor. Bunlar bir çoğumuz spot reklamlar olarak biliyoruz. İşte tüm bu reklam türlerininde aynı zamanda farklı stratejileri ve bütçeleri bulunuyor.

Televizyon Reklam fiyatları nasıl değişiyor?TV Reklam Maliyeti
Tüm dünyadaki yayın kuruluşlarında olduğu gibi televizyon reklamları belki de en pahalı reklamlar türlerindendir. Bir ürün ya da markayı tanıtmak için eğer yeterli sermayeniz varsa ve kısa sürede dönüş beklentiniz yoksa, bu durumda kesinlikle televizyon reklamlarını tercih etmeli ve sık spot aralıkları ile özellikle prime time yayınlar hedef alınarak reklam vermelisiniz. Marka bilinilirliğini artırmanın birçok yolu vardır. Marka bilinilirliğini arttırmak için televizyon reklamından daha etkili bir yol şüphesiz yoktur. Ancak bu reklamların fiyatları arasında televizyon kanalından televizyon kanalına değişiklik gösteren son derece ciddi fiyatlandırma farklılıkları bulunuyor. Bu farklılıkların neler olduğunu merak ediyorsanız yazımızı dikkatle okumaya devam edin.

Televizyon kanallarının kalitesi neye göre belirleniyor?
Bir an için ülkemizdeki major yani herkes tarafından bilinen son derece popüler televizyon kanallarını bir kenara koyun ve şu tematik bir kanal olan Flash TV’yi ele alalım. Ulusal yayın statüsüne sahip olan bu kanal düşük maliyetli ve gelir kaygısı yada beklentisi olmaksızın programlar yayınlamakta bu durumda dikkatli TV izleyicisinin gözünden kaçmıyor. Özellikle halay programları ile ünlenen Flash TV sosyal medyada da oldukça popüler. Major kanalları ele alacak olursak Fox TV, TV8 yada Star TV gibi ulusal kanallar, kalitesini izleyicisine program içeriğinden sunucusuna yada resim kalitesine kadar izleyenlere hissettirmektedir. Bu televizyon kanalları ile Flash TV reklam fiyatları arasında hiç kuşku yok ki ciddi farklılıklar vardır ve bu da olması gereken bir farklılıktır.

Reklam zaman dilimi neden önemlidir?
Çok kaliteli içeriğe sahip televizyonlarda bile bazen dakikalarca reklam yayınlanır üstelik bunu yaparken RTÜK televizyon yayıncılığı kurallarındaki, bir çok açık kullanılarak reklam süreleri olması gereken sürelerin üzerine çıkmaktadır. Bir reklam verende hali ile bu durumun risklerini göze almaktadır, bir çoğumuz kumanda ile kısa sürede reklamları zaplarken bir kısmımızda izliyor diye bir algı vardır.

Program Reytingi Nedir?
Televizyon kanallarda her reklam kuşağı reyting olarak tabir edilen ölçümlendirme sistemi ile ölçülendirilir ve eğer içeriğe sahip olan program reytig ölçümlerinde üst sıralarda yer alıyorsa bu tür programlara reklam vermenin maliyeti çok izlendiği algısı olduğu için yüksek olacaktır.Reklamın zamanı kadar, reklam verilen programın reytingi de önemlidir. Kısaca reyting listelerine göz atarak hedef kitle seçimi yapmalı ve fiyat performans döngüsü ile en iyi sonuca odaklanmalıyız.

Televizyon Reklam Türleri Nelerdir?TV Reklam Testi
Her bütçeye uygun olabilmesi, kolaylıkla tercih edilmesi ve izleyicinin algısının en önemli noktalarından birini oluşturan göze hitap etmesi televizyon reklamlarının popülaritesini arttırmaktadır. Özellikle Türkiye gibi televizyon alışkanlıklarının en üst seviyede olduğu bir ülkede, televizyon üzerinden yapılacak bir reklam geniş kitleler tarafından ses getirmekte ve marka bilinirliği kısa sürede en üst seviyelere ulaşmaktadır. Televizyon reklamlarının tüm bu ayırt edici özellikleri sayesinde yayına müsait olan ve ülkemizde de en çok tercih edilen ve kullanılan alt başlıklarını şu şekilde listeleyebiliriz.

1- Spot Reklam
Televizyon reklamlarının temelini oluşturan reklam türüdür. Marka, ürün ve imaja yönelik olarak büyük markalar tarafından yüksek saniye yoğunlu ile tercih edilirler. Hemen hemen bilinen tüm markaların reklamları bu kategori altında yayına alınır ve en pahalı televizyon reklam türüdür.

2- Bant Reklam
Televizyonlarda yayın içeriğinin bölünemeyeceği durumlarda daha çok tercih edilen reklam türleridir. Örneğin bir derbi maçı düşünün 45 dakika boyunca spot reklam yayınlayamayan televizyon kanalları bant reklam kullanır ve fiyatları diğer reklam türlerine göre bütçe olarak daha uygundur. RTÜK televizyon yayıncılığı kurallarına göre bant reklamları 8 saniye ile sınırlıdır ve süre aşılamaz. Yayın devam ederken ekranın alt tarafında beliren sessiz, görsel odaklı bir reklam türüdür.

3- Ürün Yerleştirme Reklamlar
Televizyon reklamlarının dizilerde ya da programlarda sübliminal olarak ya da açık açık gösterildiği reklamlardır. Bu reklamları genellikle sinema filmlerinde, dizilerde ya da programlarda görebiliriz. RTÜK televizyon yayıncılığı kuralları gereği program giriş ve çıkışlarında tanıtıcı reklam bilgi notunun izleyiciye aktarılması zorunludur. Belki gözünüze çarpmış olabilir “Bu programda ürün yerleştirme yapılmaktadır” Peki nedir bu ürün yerleştirme? Örneğin Yemekteyiz yarışmasında program içeriğinde yarışmacılar marka ismi olmayan etiketi yırtılmış kola içerler. Eğer, Coca Cola markası bu programdan ürün yerleştirme reklamı satın almış olsaydı, Coca Cola ismini rahatça görebilirdik. İşte bu reklam türü ürün yerleştirme reklamı olarak geçer.

4- Sponsor Reklamları
Belki bir talk show, bazen hava durumu, yol durumu yada saat başları gibi özel programların başlangıcında yada çıkışında, reklam öncesi ve reklam sonrasında sponsora ait bir ibare ile tüm yayın hareketleri duyurulur. Örneğin, Atiker sıralı otogaz sistemleri Kurtlar Vadisi’ni sunar, sundu gibi. Bu tür reklamlar programın yapılan ön anlaşma ile belirli bir zaman dilimince örneğin 6 ay yada 1 yıl gibi belirli bir ücret karşılığında sponsoru olurlar. Fiyatlandırması yayın türü ve reyting ölçümlerine göre değişiklik gösterir.

5- Tanıtıcı Reklam (Telemarketing)
Firmalara yada markalara ait bir ürün veya hizmet bu yolla izleyicilere aktarılır. Ürün tanıtımları, tanıtıcı reklamlarda daha çok tercih edilmektedir. Ürüne ait görseller ile satış odaklı bir reklam türüdür, tanıtıcı reklamlar bir telefon çağrı merkezi ile etkileşimli olarak hareket eder ve yayının olduğu anlarda IVR santral sistemleri üzerinden yayını izleyen kişilere duyuru yapılan ürün yada hizmet satışı yapılır. Programda sunucuya ek olarak, reklam seslendirme sanatçısı (dış ses) eşlik eder. Saniye bazında uzun süreye ihtiyaç duydukları için prime time saatleri dışındaki saatlerde (hatta mümkünse reklam kuşağı olmayan zaman dilimlerinde örneğin gece saat 00.30’da) tercih edilirler.

TV REKLAM FİYATLANDIRMA ÖRNEĞİ

Star TV

Ufak Tefek Cinayetler (Özet)

4160 TL

Star TV

Yerli Dizi Tekrar

520 TL

Star TV

Olay Yeri

520 TL

Star TV

Özlem Denizmen’le Kadınca

520 TL

Star TV

Starlife

520 TL

Kanal D

Beyaz Show

5200 TL

Kanal D

Hayatın Penceresinden

720 TL

Kanal D

Yerli Dizi (Tekrar)

570 TL

Kanal D

Magazin D

720 TL

Fox TV

Kadın (Özet)

3650 TL

Fox TV

Bizim Hikaye (Tekrar)

625 TL

Fox TV

Sizi Böyle Alalım

625 TL

Fox TV

Stil Avcıları

625 TL

TV8

O Ses Turkiye (Özet)

2600 TL

TV8

Gerçeğin Peşinde

625 TL

TV8

Magazin 8

625 TL

TV8

Güldür Güldür (Kolaj)

625 TL

Show TV

Zahide Yetiş’le

570 TL

Show TV

Çocuktan Al Haberi

570 TL

Show TV

Pelin Karahan’la

570 TL

Show TV

Güldür Güldür (Özet)

2600 TL

Show TV

Çukur (Özet)

3650 TL

Örnek Televizyon Reklam Paketi Fiyatlandırması: Örnek tv reklam paketi için KDV hariç 44.000 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

TV REKLAM FİYATLARI

TV8 Reklam Fiyat Listesi
Show TV Reklam Fiyat Listesi
Fox TV Reklam Fiyat Listesi
Kanal D Reklam Fiyat Listesi
TRT1 TV Reklam Fiyat Listesi
Star TV Reklam Fiyat Listesi
TV8,5 Reklam Fiyat Listesi
ATV Reklam Fiyat Listesi

2018 Televizyon Reklam Fiyatları Listesi konusunda bize oy vermek ister misiniz?

Açıklama:

Kendisini sürekli geliştirmeyi hedefleyen My Prodüksiyon, "2018 Televizyon Reklam Fiyatları Listesi" başlıklı yazımızı vereceğiniz puanlarla değerlendiriyor.

1 yıldız 2 yıldız 3 yıldız 4 yıldız 5 yıldız
Genel Puan: 5 (Toplam 1036 Oy)

Bu gönderiyi paylaş

Blog Haber geri dön

Santral Anons

Santral Seslendirme

IVR Seslendirme

İngilizce Seslendirme

Almanca Seslendirme

Fransızca Seslendirme

Ses Bankası